I. Ohijenkos ansichten über die ukrainische Sprache im kontext der modernen Soziokulturellen situation in der ukraine - Крецька, Юлія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті описано погляди I. Огієнка на роль української мови у формуванні самосвідомості й духовному відродженні українців, висвітлено його діяльність із запровадження української мови у навчальний процес освітніх закладів та відновлення української церкви. Підкреслюється актуальність поглядів І. Огієнка у контексті сучасної соціокультурної ситуації в Україні.