Когнітивний характер складнопідрядного речення як різновиду експресивного синтаксису в Огієнковому історичному дискурсі "Богдан Хмельницький" - Козак, Раїса (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано когнітивний характер складнопідрядного речення як різновиду експресивного синтаксису історичного дискурсу «Богдан Хмельницький» Івана Огієнка. Обґрунтовано й доведено домінантність синтаксичних засобів вираження експресивності, розкрито особливості складнопідрядних речень у системі синтаксичних засобів експресивності через ілюстрацію функціонування таких конструкцій в історичному дискурсі автора.