Сакральний текст навіки-віків - Кеба, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Вихід у світ нової монографії професора Семена Абрамовича – «Аксіологія Біблії» – здавалося б, не повинен був здивувати. Автор не вперше тішить своїх учнів, а з ними й велику армію шанувальників його таланту й простих читачів, книжками й статтями, в центрі яких стоїть Біблія у своєму одвічному й непереоціненому значенні для найрізноманітніших сфер людського буття2. Але помилиться той, хто апріорі, до прочитання цієї книжки, уважатиме, що високодостойний професор просто повторює те, що вже колись говорив чи публікував. Звісно, у будь-якого серйозного автора є наскрізні теми і ключові тенденції, є, власне, чітко сформульовані принципи, світоглядні й академічні позиції, на яких він стоїть і які всякчас відстоює. Але так само аксіоматичним є й те, що будь-який серйозний і глибокий автор розвиває свої ідеї, поглиблює їх аргументацію, ніби заново щоразу їх актуалізує. Саме таку ситуацію маємо з «Аксіологією Біблії».