Підготовка майбутніх учителів початкової школи до розв'язання дидактичних проблем (на основі педагогічних ідей І.Огієнка) - Третяк, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглянуто педагогічну діяльність І. Огієнка 1914-1919 рр.; його внесок у розв′язання дидактичних проблем; розкрито значення поняття комунікативної компетентності, його роль у формуванні мовленнєвої культури майбутніх фахівців педагогічної освіти, проаналізовано рівень вивчення в науково-методичній літературі формування дидактичних проблем; запропоновано систему дидактичних завдань, спрямованих на формування в майбутніх учителів початкових класів правильності мовлення.