Духовна прірва молодого покоління: ретроспективний погляд Івана Огієнка - Романчук, С.; Мичак, Н. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті автори розглядають причини духовного занепаду сучасного суспільства з ретроспективного погляду Івана Огієнка. Йдеться про підходи, запропоновані митрополитом Іларіоном, що сприяють розвиткові духовного світу підростаючого покоління. Автори демонструють, як вони втілюють ідеї духовного світобачення ученого під час викладання різних предметів в Українському гуманітарному інституті. Проаналізовано роль рідної мови, любові до Бога, держави як чинників духовного зростання молодого покоління.