Байкарські традиції Поділля: типологічні особливості - Джурбій, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті простежено еволюцію байки на Поділлі: починаючи від «нової» української літератури до сучасного літературного процесу. Досліджено основні етапи розвитку вище окресленого жанру, охарактеризовано творчість провідних подільських письменників-байкарів.