Історико-релігійна монографія Івана Огієнка "Дохристиянські вірування українського народу в контексті поступування народознавчої науки" - Янковська, Ж. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті, присвяченій 100-річчю Кам’янець-Подільського національного університету, засновником та першим ректором якого був відомий український вчений-енциклопедист Іван Огієнко, зроблено спробу окреслити значення його історико-релігійної монографії «Дохристиянські вірування українського народу» в контексті розвитку народознавчої науки. Зазначена праця є непересічним науковим явищем, тому навіть сучасні дослідники черпають у ній дуже цікаву інформацію для своїх фольклористичних, релігієзнавчих та етнографічних досліджень. Можемо із впевненістю стверджувати, що саме названа монографія І. Огієнка у цей час (60-ті роки ХХ століття) є найбільш комплексною стосовно вміщеного у ній тематичного матеріалу, навіть порівняно із працями О. Воропая, К. Сосенка, С. Килимника та іншими.