До проблеми вивчення речового образу на ранньому етапі становлення літератури - Свідер, І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті авторка звертається до теорії художнього образу та розглядає особливості розвитку речового образу в генезі. Зроблена спроба охарактеризувати речовий образ на усній стадії розвитку художнього слова та у фолькльорі зокрема. Здійснений аналіз функціонування речового образу під впливом міфологічної свідомості та виявлено ряд його особливостей.