Ведута Парижа та французький імпресіонізм у літературному доробку Дарії Віконської - Набитович, І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Дарія Віконська була одним із найяскравіших представників українського мистецько-літературного простору міжвоєнного двадцятиліття ХХ віку, що послідовно займалися проблемами европеїзації української культури й виражали необхідність входження цієї літератури, мистецтва, культури загалом у европейський культурний простір. У запропонованій статті розглянуто як малярський жанр ведути реалізується в описах Парижа у її прозі та листах. Таке перенесення жанрового утворення з малярства у прозовий простір прози – характерна риса творчості Дарії Віконської. Одночасно французький імпресіонізм для Дарії Віконської стає одним із особливих напрямків її наукових студій.