Мовні засоби творення образу Богдана Хмельницького в історичній поемі І.Огієнка "Недоспівана пісня" - Сірант, Алла (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена аналізу особливостей вербалізації образу гетьмана Богдана Хмельницького в поетичній рецепції Івана Огієнка. Охарактеризовано динаміку розвитку образу в поемі та мовні засоби, якими послуговувався автор для його творення. Окреслено перспективи подальших досліджень творчості Івана Огієнка в лінгвокультурному аспекті.