І. Огієнко про культурно-освітній вплив України на Московію в XVII столітті - Монастирська, Римма (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті йдеться про показовий стан української культури й освіти часів Київської держави, поширення українських книжок у Московії, передумови виникнення словників; схарактеризовано відтворений Іваном Огієнком «Українсько-російський словник початку XVII-го віку».