Поліпарадигмальність сучасної лінгвістичної науки у працях І. Огієнка - Казимір, Ірина (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглядається визначення основної дослідницької парадигми у сучасній лінгвістиці, окреслено основні парадигмальні ознаки сучасної лінгвістичної науки, визначено потенціальні шляхи вирішення проблеми визначення панівної лінгвістичної парадигми. Головну увагу зосереджено на становленні новітніх напрямів мовознавства та формуванні нової парадигми досліджень. Проаналізовано ознаки поліпарадигмальності сучасної лінгвістичної науки у працях І. Огієнка.