Категорія оцінки в сучасній українській мові - Марчук, Людмила (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
На сучасному етапі розвитку лінгвістики в аспекті комунікативно-прагматичних досліджень увагу мовознавців привертає категорія оцінки. Її концентрують насамперед на вивченні особливостей ціннісної картини світу носіїв мови та вербалізації оцінки з огляду на відповідний потенціал мовних одиниць.