Звукопис казок Володимира Свідзінького - Тимченко, Антоніна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена аналізу фоніки казки В. Свідзінського «Кий». У творі присутня градація голосних звуків – від вузького, тривожного «і», що символізує бідність, до округлого «о», який відповідає концептам стабільності, достатку. Має місце традиційна потрійність – три брати, три дарунки чарівника тощо. Фонетичний аспект дуже важливий для творчості В. Свідзінського, адже увиразнює ідею казки та конструює надтекстові смисли.