Громадська війна в Україні очима Михайла Булгакова - Лаврова, Алла (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті досліджується взаємодія міфологічного та біблійного хронотопу на матеріалі оповідань М. Булгакова, присвячених Громадянській війні на Україні, і розглядається вплив перебування письменника на Поділлі як один із чинників формування його гуманістичної етики. Доводиться, що булгаковський художній часо-простір має загальну тенденцію до синтетичної повноти й універсальності, формуючись переплетенням різних типів хронотопних модусів.