Literarische übersetzung als interkulturelles interaktionsmittel - Зданюк, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті висвітлюється питання художнього перекладу, актуальність якого обумовлена розвитком національної літератури та культури. Розкривається велика наукова, культурна, політична вага перекладу в сучасному світі, де існує понад дві тисячі мов різних націй, народностей та етнічних груп та розуміння мови як найважливішого засобу людських стосунків. Зосереджено увагу на поглядах і діяльності перекладачів і дослідників, з-поміж яких і великий творець і корифей української біблійної філології професор І. Огієнко, славетний автор найуспішнішого перекладу Біблії українською мовою, у працях якого закладено наукові підвалини вивчення сакральної лексики.