Ідеї Івана Огієнка в сучасній практиці совної підготовки вчителя початкових класів (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті висвітлено окремі аспекти використання лінгводидактичної спадщини Івана Огієнка з метою мовної підготовки майбутніх учителів початкових класів на заняттях з української мови (за професійним спрямуванням). Обґрунтовано актуальність навчання рідномовних обов’язків Івана Огієнка у вищій школі за умов нинішньої мовної ситуації в Україні, схарактеризовано праці вченого, що сприятимуть засвоєнню здобувачами вищої освіти мовних норм і формуванню в них культури мовлення. Доведено, що лінгводидактичні ідеї Івана Огієнка мають вагоме значення для формування наукової концепції сучасної національної освіти в період розбудови української держави та духовного відродження її народу.