Прикметники-композити в романі "Софія" Лесі Романчук - Поплавська, Людмила (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті йдеться про насиченість складними прикметниками мови роману «Софія» Лесі Романчук, висвітлюється питання зв’язку художнього стилю зі світоглядом автора, взаємодії загальновживаної й авторської мови. У дослідженні також здійснено лексико-семантичний аналіз складних ад’єктивів, виділено їх основні групи за структурними ознаками, визначено стилістичні функції.