Типологічні та функціональні особливості синтаксичної експресивності порівнянь у мовотворчості Івана Огієнка - Козак, Раїса (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано синтаксичну експресивність порівнянь як етнокультурну характерну ознаку мовотворчості Івана Огієнка. Зазначено, що порівняння є особливим типом синтаксичної семантики, глибоко синтаксичною категорією. Авторка переконано доводить, що логіко-лінгвістичний підхід дозволяє адекватніше вивчити механізми формування синтаксичних структур із семантикою порівняння.