Багатоелементна лірична система як наративна стратегія у циклі Юрія Клена "Коло життьове" - Волковинська, Інна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті порушено проблеми наратологічної організації лірики. Предметом дослідження стала наративна стратегія ліричного циклу Юрія Клена «Коло життьове». Виявлено, що ключовим засобом організації наративу у циклі є багатоелементна лірична система. Проаналізовано еволюцію форм ліричного субʼєкта циклу; зʼясовано, що зміна оповідної фокалізації вибудовує символічний підтекст ліричного твору.