Функційно-стилістисне навантаження порівняльних конструкцій у "Філософських містеріях" митрополита Іларіона - Федькова, Інга (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті досліджено порівняльні конструкції, які функціюють у «Філософських містеріях» Митрополита Іларіона. Окреслено їхню структуру, семантику та стилістичне навантаження. З’ясовано, що використання порівняльних конструкцій є засобом вираження авторської модальності, що допомагає відтворити емоційний стан, поглибити думку, надати виразності тексту. Зафіксовані порівняльні конструкції засвідчують багатство мови письменника та майстерне використання мовних засобів у художньому відображенні духовного світу.