Функції фразеологізмів в історичному нарисі Івана Огієнко "Містечко Брусилів та його околиці" - Дзюбак, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У науковій статті з’ясовано зміст терміна «фразеологія» в сучасному мовознавстві, визначено фразеологізм як одиницю фразеології та його диференційні ознаки, зроблено спробу описати типологію фразеологізмів і їхнє використання у мові історичного нарису Івана Огієнка «Містечко Брусилів та його околиці», а також функції та призначення у відповідному комунікативному просторі.