До питання дослідження явища білінгвізму в мовознавстві - Боднарчук, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Проаналізовано основні напрямки лінгвістичних досліджень проблеми білінгвізму. Зазначено, що лінгвісти, досліджуючи мовні контакти, вивчають такі явища як конвергенція та дивергенція контактуючих мов, а також інтерференція та інтеркаляція. Особливу увагу приділено зосереджено на трактуванні понять «рідна мова», «друга мова», «іноземна мова».