Проблеми іншомовних запозичень у науковій спадщині Івана Огієнка - Білоусова, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано погляди Івана Огієнка на шляхи та причини запозичення іншомовних одиниць, особливості процесу їх адаптації, розглянуто практичні підходи до відбору й розміщення запозичень у словниках. Підкреслено значення висновків і пропозицій лінгвіста для подальших узагальнень сучасними мовознавцями.