Сатиричне зображення радянської дійсності у творах Миколи Тищука - Щегельський, Валерій (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2024)
У статті розкрито проблемно-тематичні особливості байкарської спадщини українського письменника другої половини ХХ ст. Миколи Тищука. Головну увагу зосереджено на змістових аспектах творів, своєрідності застосованого в них алегоризму. Дослідження проведено у контексті української і зарубіжної літератури ХХ ст.