Вірш І. Огієнка «Не питай, чого в мене заплакані очі…» як художня структура - Абрамович, Семен (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2024)
У статті описано жанрово-стилістичний план, образну систему і ментальний план юнацького вірша Івана Огієнка «Не питай, чого в мене заплакані очі…», твору, який став народною піснею. Окреслено фольклорно-літературний контекст твору, відзначено й недостатній професіоналізм віршування, що, втім, лише наближує вірш Огієнка до стихії народного слова.