«Слово про Ігорів похід» у науково-творчому осягненні Івана Огієнка і Михайла Гетьманця - Кеба, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2023)
У статті здійснюється порівняльно-типологічне дослідження особливостей науково-творчого осягнення видатної пам’ятки давньої української літератури «Слова про Ігорів похід» представниками метрополійного і діаспорного українського літературознавства професорами Михайлом Гетьманцем і Іваном Огієнком. Відзначено, що обидва вчені тяжіють до культурно-історичного методу студіювання «Слова», але при цьому Іван Огієнко на перше місце ставить його «літературність», мовно-поетичне багатство, відповідним чином спрямовуючи свої наукові потуги. Натомість Михайло Гетьманець досліджував «Слово» більшою мірою як культуролог, історик, краєзнавець, поєднуючи на основі як власне філологічних стратегій, так і можливостей культурно-історичного підходу поетологічний аналіз тексту і так званий «реальний коментар». http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/300173