Історико-літературні праці Леоніда Білецького: різновекторність наукових зацікавлень ученого - Бернадська, Ніна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2023)
У статті проаналізовано історико-літературні праці відомого українського літературознавця Леоніда Білецького (1882-1955), написані ним в діаспорі. Вони як різножанрові (підручник, літературний портрет письменника, огляд діяльності українського вченого, передмова), так і строкаті тематично: українська народна творчість, окремі письменницькі персоналії або характеристика здобутків українських учених. Цей доробок адресований різним аудиторіям – шкільній, науковій, широкому загалу з метою популяризації української літератури, її кращих надбань. http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/300166