Мовна політика України: аналіз сучасного стану в рецепції поглядів Івана Огієнка - Шевчук, Зореслава (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2023)
У статті окреслено стан розвитку мовної політики в Україні крізь призму поглядів Івана Огієнка (на прикладі праць «Віра і культура», «Рятування України», «Культура й наука», «Наука про рідномовні обов’язки: Рідномовний катехізис для вчителів, робітників пера, духовенства, адвокатів, учнів і широкого громадянства», «Рятування України», «Рідна мова»). http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/300164