Основні тенденції та перспективи розвитку мілітарної лексики в сучасних україномовних ЗМІ - Сукаленко, Тетяна; Ладиняк, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2023)
У статті схарактеризовано основні тенденції та перспективи розвитку мілітарної лексики в сучасних ЗМІ. Здійснено огляд праць українських науковців із питань вивчення професійної лексики військовиків, військової термінології тощо. Встановлено, що з початком війни в Україні у 2022 році словник мілітарної лексики поповнився новими лексемами, а також тими, які вже існували раніше, але набули іншого змісту. Реалії війни відбито у розширенні значень слів, які фігурують у новинних випусках, живому спілкуванні українців. Окрему групу лексичних нововведень у мілітарному дискурсі становлять назви зброї, які мають високу частотність уживання в сучасних ЗМІ. http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/300160