Лексичні та фразеологічні синоніми на позначення емоції страху в прозі Марії Матіос - Насмінчук, Ірина (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2023)
У статті на основі опрацювання мови прозових творів Марії Матіос виділено синонімічні ряди на позначення емоції страху. Досліджено лексичну та фразеологічну синоніміку, внаслідок чого з’ясовано семантичні особливості ідеографічних синонімів. У роботі обґрунтовано, що синонімія є однією з визначальних ознак мовної манери Марії Матіос. http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/300159