Факультет профосвіти Кам’янець-Подільського (1921-1923 рр.) - Яблонська, Діана (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
У статті досліджується процес заснування і діяльності факультету професійної освіти Кам’янець-Подільського інституту народної освіти, з’ясовано його структуру, основні завдання та головні проблеми, які вилилися у подальше закриття. Встановлено, що освітня, наукова та виховна робота цього підрозділу була підпорядкована якісній підготовці фахівців педагогічного профілю, яких гостро потребувала загальноосвітня школа УСРР.