Сакральна архітектура Хмельниччини як провінційний приклад відображення архітектурних стилів різних епох - Церклевич, В.С. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
У дослідженні здійснений анотований огляд пам’яток сакральної архітектури сучасної Хмельниччини у розрізі різних історичних епох: княжої доби i Середньовiччя (українського бароко), ренесансу і класицизму, еклектики і модерну. Здійснено спробу аналізу архітектурних особливостей та історичних аспектів заснування та функціонування храмів, представлені історичні факти, що дають підставу позиціонувати означені пам’ятки у якості об’єктів туристичного інтересу.