З історії кафедри архівознавства, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін (1952-2017 рр.) - Хоптяр, Юрій (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
Досліджується процес утворення, становлення та розвиток сучасної кафедри архівознавства, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін, встановлюється викладацький склад кафедри, науково-дослідні, навчально-методичні здобутки.