Продаж сільськогосподарських земель в Україні: PRO ET CONTRA - Лубчинський, А.А. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
У статті охарактеризовано конституційне право громадян України на вільне володіння, користування та розпорядження землею сільськогосподарського призначення, що знаходиться у їхній власності. Наведено основні аргументи прибічників та противників мораторію на продаж сільськогосподарських земель. Досліджено вплив мораторію на власників земельних ділянок, земельних паїв та економіку держави в цілому. Проаналізовано можливі наслідки скасування та продовження мораторію.