Спроба об’єднання організацій Бунду та РСДРП в українських губерніях у період революції 1905-1907 рр.: передумови, невдалі перемовини, наслідки7 - Федьков, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
У квітні 1906 р. відбувся ІV з’їзд РСДРП на якому прийнято принципове рішення про прийняття Бунду до складу російської марксистської партії. В українських губерніях Російської імперії Українська соціал-демократична спілка вела перемовини про об’єднання з бундівськими організаціями, проте внаслідок розбіжностей досягнути бажаного результату не вдалося. Зазначена невдача не завадила координації дій бундівських і спілчанських організацій, особливо під час виборів до ІІ Державної думи.