Квітнева програма 1858 року та її вплив на підготовку селянської реформи в Росії - Савчук, А.А. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
Стаття представляє характеристику Квітневої програми 1858 року як важливого етапу діяльності Головного Комітету з селянської справи і політичної боротьби, яка розгорілась навколо її затвердження. Також досліджено результати Програми для підготовчого процесу реформи 1861 року. Особливий акцент робиться на дослідження доступних джерел: власне Квітневої програми, а також ряду нормативно-правових документів, що передували її прийняттю чи були викликані Програмою.