Поняття "Соборності" та "Рідної мови" у контексті українського національного відродження (на прикладі світоглядів Олександра Кониського та Іллі Шрага) - Левченко, І.К. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
У статті здійснено спробу проаналізувати ставлення до «мовного питання» в контексті українського національного відродження двох непересічних особистостей – Олександра Кониського та Іллі Шрага. Досліджено поняття «соборності» в мовно-політичному світогляді двох персоналій, яке було нерозривно пов’язане зі ставленням до україно-польських відносин та реалізувалося через соборницьке мислення належності Великої України (Наддніпрянщини) та Галичини до єдиної держави.