Російські благодійні товариства як інструмент реалізації Галицького напрямку зовнішньої політики імперії Романових (друга половина XIX - початок XX ст.) - Олійник, С.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
Стаття присвячена зовнішній політиці Російської імперії другої половини ХІХ – початку ХХ ст. На основі аналізу джерел та історіографії автор робить спробу створити цілісну картину використання російською владою благодійних товариств для реалізації її зовнішньополітичних планів щодо Галичини.