Поштова листівка з видами Кам’янець-Подільського (кінець XIX - початок XX ст.): історіографія питання - Паур, І.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
У статті проаналізовано роль кореспонденційної картки (поштівки) з видами Кам’янця-Подільського в українській та російській історіографії як засобу комунікації. Підкреслено, що автори розглядали листівку, як вид поштової кореспонденції, предмет колекціонування, твір графічного мистецтва, історичний документ тощо, проаналізували методики вивчення фотодокументу як історичного джерела. Відзначено, що сьогодні поштівка є предметом дослідження спеціальної історичної дисципліни – історичної філокартії.