Політико-правовий статус української меншини у Другій Речі Посполитій (1918-1926 рр.) - Копилова, М.С. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
У статті проаналізовано міжнародно-правові акти та законодавство Другої Речі Посполитої, що регламентували правовий статус національних меншин у Другій Речі Посполитій. Доведено невідповідність визначеного міжнародними актами і національним законодавством статусу української меншини та його реалізації польськими урядами.