Позадумська діяльність депутатів і Державної Думи від українських Губерній та відгуки про їхню роботу в краї - Циганюк, М.А. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
В статті розглядається позадумська діяльність депутатів І Державної думи від українських губерній та міст. Здійснено аналіз основних напрямків їх роботи за межами парламентської зали. З’ясовано реакцію та відгуки виборців Наддніпрянщини, а також представників монаршої влади про їхню роботу.