Земля та ментальні риси єврейського населення Правобережної України - Бородій, А.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
В статті проаналізовано вплив аграрних відносин на розвиток ментальних рис єврейського населення Правобережжя в другій половині ХІХ – на поч. ХХ ст. Розглянуто та виокремлено як негативні, так і позитивні риси ментальності євреїв на основі проблеми землекористування та землеволодіння.