Ритуал вступу Возного на посаду в ранньомодерній Україні (спроба інтерпретації) - Балушок, В.Г. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
У статті робиться спроба визначення типу ритуальних дій, що мали місце при вступі на посаду возного в ранньомодерній Україні у рамках групи обрядів переходу.