Між співпрацею та конфронтацією: Чехословацька влада та Словацькі автономісти у 1920-х рр. - Боровець, І.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
У статті охарактеризовано взаємодію центральної влади та словацького полі- тичного автономістського руху у міжвоєнній Чехословаччині. Окреслено пропозиції словацьких політиків щодо статусу Словаччини у спільній державі. Простежено напрямки співпраці, основні прояви суперечностей та конфліктів у 20-х рр. ХХ ст. між празьким урядом та автономістською Словацькою народною партією.