Зовнішньополітичні плани Російської імперії щодо Польської інтелігенції Галичини: проблема реалізації (1914-1916) - Олійник, С.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
Стаття присвячена проблемі реалізації Російською імперією галицького напрямку зовнішньої політики в роки Першої світової війни. Акцент робиться на спробі російської влади залучити до виконання своїх планів щодо Галичини місцевої польської інтелігенції. Відмічаються політичні, соціально-економічні, національно-культурні, духовні та психологічні складові цих взаємин. Автор вказує на наявність позитивного та негативного ставлення місцевої польської інтелігенції до російської окупаційної влади. Констатується провал російської політики щодо використання польської інтелігенції Галичини в своїх цілях.