Дипломатичні відносини Стародавнього Єгипту за правління Тутмоса III з країнами східного Середземномор’я та Близького сходу - Яблонський, В.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
У статті розглядається історія дипломатичних відносин стародавнього Єгипту з країнами Східного Середземномор’я та Близького Сходу за правління фараона XVIII династії Тутмоса ІІІ, здійснений аналіз відносин між державами, особливостей перебігу обміну «дарунками» Тутмоса ІІІ з правителями у 1479-1424 рр. до н. е.