Основні напрямки Огієнкознавчих студій істориків в Україні (1990-І рр.) - Копилов, Сергій; Завальнюк, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
Досліджуються основні напрями розвитку українського історичного огієн- кознавства 1990-х рр., встановлюються найбільш перспективні з них, які згодом дістали найбільшу підтримку в науково-дослідній практиці, забезпечивши дальший, вагомий розвій студій про постать Івана Огієнка і збагативши їх новими, якісними результатами.