Наталена Королева: від "монологічного до поліфонічного роману" - Васьків, М.С. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Аналізуючи романи Н.Королевої у хронологічній послідовності, автор статті доводить, що письменниця рухалася, за класифікацією М.Бахтіна, відмонологічного роману до творення роману поліфонічного. В ході дослідження характеризуються риси цих двох романних форм, а також сюжетно-компоиційні та нараційні особливості романів Н.Королевої.