Питання релігійної культури у рецепціях І. Огієнка й українських письменників кінця XIX - поч. XX ст. - Горболіс, Л.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті на матеріалі відомих і малодоступних джерел у порівняльному аспекті з’ясовується суголовність ідей українських письменників кінця XIX - початку XX ст. із концепцією І.Огієнка про релігійну культуру українців, "рідномовні обов’язки" духовенства у церкві.